Bebriena: skoniai atsiveria gaminant su išmone
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Tuštinant virtuvės lentynas pravers džiovinimo menas (receptai)
Prisipirkote mandarinų ir nespėjate suvalgyti? Vasarą privirėte uogienių, o dar pernykštės nesuvartotos? Nereikia išmesti – galima sudžiovinti ir mėgaujantis suvalgyti. Džiovinimas – seniausias būdas produktams išsaug...
-
V. Klopova: motinystė skatina veikti racionaliau ir nuveikti daugiau (receptai)
Neseniai po vaiko priežiūros atostogų į darbą grįžusi dviejų mažamečių sūnų mama Viktorija Klopova namuose sugeba ne tik pasirūpinti šeima ir skaniai gaminti, bet ir rašyti apie tai instagramo paskyroje „Gaminame ir mėgaujam...
-
Morkos – ir vaikams, ir tėveliams (receptas)
Iš šios kulinarijoje plačiai naudojamos daržovės galima pasigaminti tiek traškių salotų, tiek sočios ir maistingos sriubos ar kvapnių kepinių, desertų. Morkos yra puikus skaidulų, mineralų ir vitaminų šaltinis, todėl ...
-
Ragautoja A. Petkutė virtuvėje ir kuria, ir ilsisi (receptai)1
„Esu skanaus maisto gerbėja ir kviečiu jus gaminti, ragauti ir mėgautis maistu drauge. Dalijuosi tiek laiko patikrintais receptais, tiek naujais atradimais“, – taip instagramo paskyroje „Ragautoja“ prisistato Augustė Petkutė,...
-
Maisto gaminimas – būdas atsipalaiduoti, nusiraminti, kurti2
Nors Dalios Raimondos Mačenskienės profesija neturi nieko bendra su maistu, o gaminti ji išmoko ištekėjusi, dabar maisto ruošimas yra pagrindinis kaunietės pomėgis. Savo patirtimi ir patikrintais receptais ji dalijasi tinklaraš...
-
Desertų pasaulis – ir pasaka, ir romanas, ir drama
„Visai nesvarbu, kokia buvo jų gaminimo pabaiga, – visada norisi grįžti. Taip kasdien skrendu kartu su savo svajonėmis į saldųjį pasaulį“, – sako klaipėdietė, kūrybinės virtuvės „Cukraus burtai“ vadovė Regina G...
-
Kalėdų stalo favoritė – antis (receptas)
Sultinga, aromatinga ir švelniai apskrudusi antis beveik visada greitai dingsta nuo stalo, ypač patiekta su gardžiais pagardais. Tai vienas riebesnių paukščių, tad mėgautis ja reikėtų saikingai ir ruošti be papildomų riebalų. ...
-
A. Ivanauskas: mėgstu tobulinti tradicijas5
Ruošdamiesi Kalėdoms daugelis sutelkiame dėmesį į vaišes, maistu nuklojame stalus. Virtuvės šefas Alfas Ivanauskas nuo seno vaišes ruošia apgalvotai, laikydamasis per daugelį metų susiformavusių tradicijų. Jis sako e...
-
Kaip saugiai paruošti maistą šventiniam stalui?2
Mišrainės, tortai, pyragaičiai su kremu, pieno ir kiti gaminiai – gera terpė mikroorganizmams daugintis. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai primena, kaip saugiai ruošti stalą, kad šventinės nuotaikos n...
-
Tvaresnės Kalėdos: aplinkai draugiškos vaišės6
Per Kūčias ir Kalėdas stalai neretai lūžta nuo gardžiausių patiekalų, retai susimąstoma, kokią įtaką gamtai daro mūsų šventiniai mitybos įpročiai. Tradicinių valgių atsisakyti nereikia, tačiau suplanuoti aplinkai draugiškas ir ...
Dalia
ALGIS
Vladas
Anonimas
Toronto
Vida
to sos
Aha
sos