- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Pietūs už 3 eurus visai šeimai – atrodo neįmanoma. Tačiau vilnietė Brigita įrodys, kad šiais laikais nėra nieko tokio, ko nepakeistų šiek tiek fantazijos ir keli puikūs patarimai, praneša LNK.
Plačiau papasakojo puslapio „Let‘s make it delicious!“ autorė Brigita Cibaitė.
– Kaip supratote, kad nenorite išleisti didelės algos dalies vien maistui ir kad reikia pataupyti?
– Atėjo vasara ir norėjosi papramogauti, keliauti. Pradėjau suprasti, kad jei kiekvieną savaitgalį kažkur išvažiuojame, didelė maisto dalis sugenda, tenka išmesti. Tad ėmiau mąstyti, kad reikia kažką daryti. Taip gimė mintis gaminti dažniau ir maistui išleisti mažiau, tuo pačiu sumažinant išmetamo maisto kiekį.
– Socialiniuose tinkluose išpopuliarėjote žaibiškai. Kaip gimė idėja pagaminti šeimai pietus už 3 eurus?
– Labai pavojingas dalykas eiti į parduotuvę ir žiūrėti, ką gali pigiai nusipirkti. Pirmiausiai reikia atlikti namų darbus, peržiūrėti didžiųjų prekybos centrų puslapius, pamatyti, ką jie siūlo šią savaitę ar šį mėnesį. Tada reikia susidėlioti sau planą, ką galiu įsigyti šią savaitę, ką galiu šią savaitę pagaminti. Jei aš tiesiog eičiau į parduotuvę ieškoti akcijų, tai aš pirkčiau viską, kam yra akcijos ir grįščiau prie savo ankstesnio gyvenimo, kai reikia išmesti pusę maisto, nes nusipirkau jį dėl nuolaidos.
Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:
– Kaip suprantu, pagrindinė taisyklė nėra pirkti pigų maistą su akcijomis, o pirkti tikslingus produktus ir žinoti, ką iš jų gaminsi?
– Labai svarbu susiplanuoti, susidaryti receptus, pagal tai pasižiūrėti kainas. Svarbu neprisipirkti to, kas nėra tavo sąraše, ir sunaudoti viską, ką esi nusipirkęs.
– Kaip pasikeitė gyvenimas besivadovaujant tokiomis taisyklėmis?
– Man labai patinka, kad atlaisvėjo šaldytuvas. Nebeliko to jausmo, kad aš daug visko turiu ir ką man su tuo viskuo padaryti. Dingo nerimas, kad reikės išmesti maistą.
– Ar tikrai realu visą savaitę maitintis už tokią kainą ir gauti pilnavertę mitybą? Kaip pasikeitė mėnesio krepšelio kaina?
– Tikrai įmanoma prasimaitinti už tokias kainas. Galbūt tas maistas nebus toks patrauklus tiems, kas vartoja daug mėsos ar žuvies. Tačiau šiuos produktus galima pakeisti pupelėmis, avinžirniais ir iš jų pasigaminti tikrai skanius patiekalus. Reikia tik turėti platesnį požiūrį ir pasižiūrėti į pasaulio virtuves. Įvairios šalys tikrai turi daug paprastų patiekalų, kuriuos galima adaptuoti.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Su meile kepti sausainiai – skani ir piniginei draugiška Kalėdų dovana (receptai)
Kas gali atsispirti šviežiems, kvapniems ir su meile iškeptiems sausainiams? Dietistė Indrė Trusovė primena, kad nereikia baimintis kartais pasisaldinti gyvenimą, ir kviečia išmėginti kelis sausainių receptus – tai bus puiki ...
-
Maistas neturėtų būti pagrindinis švenčių akcentas (receptai)2
Kalėdos – laikotarpis, kai švenčiame daug, valgome daug, tad daugelis jau dabar pradeda planuoti šventinį valgiaraštį. Maisto tinklaraščio „Valgykime sveikiau“ autorė Jūratė Navikienė norintiems gerai jaus...
-
Gardūs patiekalai, kurie patiks ne vien mažiesiems (receptai)1
Atvėsus orams vis mieliau lauko pramogas iškeičiame į jaukų pasisėdėjimą namuose, o idealia vakaro pramoga tampa geras filmas, sušildantis patiekalas ar gardus desertas. Būtent tokiems kulinariniams eksperimentams kviečia TV3 laidos &bdq...
-
Tinklaraštininkę į virtuvę atvedė anūkė (receptai)2
Feisbuko paskyros „Gamink su Audrone“ kūrėjos Audronės Zemenskienės kredo: nešvaistyk maisto! Savo paskyroje ji dalijasi nesudėtingų, nebrangių patiekalų receptais, kurių gali pasigaminti kiekvienas, gal todėl ir sekėjų sulaukia ...
-
G. Barauskienė: iš obuolių galima ne tik pyragus kepti (receptai)
„Obuolių mano namuose visuomet yra“, – tvirtina žinoma maisto fotografė Giedrė Barauskienė. Meilė šiam vaisiui ją ir įkvėpė sukurti kulinarijos knygą „Viskas iš obuolių“ – kad visi galėtų sužinot...
-
Moliūgas – gardžiausia rudens daržovė (receptai)3
Rudens sezonas neįsivaizduojamas be ryškiaspalvių moliūgų ir jų patiekalų. Ši daržovė turi neišsemiamų galimybių, todėl verta ištrūkti iš įprasto valgiaraščio rutinos. Kurti naujus patiekalus iš mo...
-
Skani įžanga į energingą dieną1
Avižinė košė pusryčiams – greitas, skanus ir, svarbiausia, vertingas valgis. Joje gausu tirpiųjų skaidulų, kurios padeda sumažinti cholesterolį ir stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje, nemažai baltymų ir mineralinių medžiagų, įvairi...
-
Svarbu galvoti, ką valgome ir kuo tas maistas naudingas
Trenere sporto klube dirbanti Gytė Karčiauskienė ne tik padeda moterims ir vyrams fiziškai geriau jaustis, bet ir mielai dalijasi žiniomis apie sveiką mitybą ir sveikatai palankesniais receptais – instagrame ji yra sukūrusi paskyrą gamink_...
-
Maisto tinklaraštininkę dalytis receptais paskatino draugės
„Vieni medituoja, kiti tapo, o aš gaminu ir taip atsipalaiduoju“, – sako maisto tinklaraščio „Neatrasti skoniai“ kūrėja Laura Grikienė. Visada mėgusi gražiai patiekti maistą ir dalydamasi savo receptais instag...
-
Tinklaraštininkės tikslas – išmokyti žmones džiaugtis maistu17
Kaunietė Eiminta Gelažnikaitė – diplomuota maisto produktų technologė, mitybos specialistė. Jos aistra – konditerija. Vis dėlto buvo metas, kai dėl suapvalėjusių kūno formų kaltino saldumynus. Tuomet griebėsi sporto ir, kaip manė, sve...