- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Visai neseniai į naujus namus su vyru Jonu įsikėlusi drabužių prekės ženklo „Nunu“ įkūrėja Simona Nainė vis dar gyvena kraustymosi rūpesčiais. Įsirengimo darbai namuose dar nebaigti, tačiau naujoje šeimos virtuvėje ant stalo jau dabar ruošiamos gardžiausios vaišės.
Šeštadienio laidoje „Virtuvės istorijos“ žavioji S. Nainė atskleis, kokį įprotį paveldėjo iš savo senelio, ką vengia užsisakyti italų restorane bei koks vyro Jono ruoštas patiekalas jai yra pats gardžiausias.
Simona pasakos, jog maisto gamyba tikrai nėra didžiausia jos aistra ar širdžiai mieliausias procesas. „Ko gero, jei maisto gaminimas būtų mano aistra, galėčiau paruošti visokių įdomių patiekalų. O aš esu tokia, liaudiškai tariant, „kaimietukė“ – galiu pagaminti ir kažką įmantriau, bet dažniau mes valgome paprastą maistą“, – pasakos žinoma moteris.
Ir vis dėlto savo virtuvėje Simona laikosi vienos taisyklės, kurią prisipažins perėmusi iš savo senelio. „Kad ir ką valgyčiau, visada turiu gražiai paserviruoti stalą – padėti servetėles ir panašiai, o geriant arbatą, ją gerti tik iš gražių puodelių. Žinoma, jei tam yra laiko. Tad stalo serviravimas man yra didesnis malonumas nei pats maisto gaminimas“, – pasakos ji.
S. Nainė prisimins įsimintiniausią kelionę bei atskleis, kokia pasaulio virtuvė yra jos mylimiausia. „Man labai patinka Meksikos virtuvė. Teko ir pačiai ten lankytis – labai norėčiau sugrįžti. Man patinka aštrus maistas, o kartais toks aštrus, kad net užgožia kitus skonius. Tačiau stengiuosi tuo aštrumu nepiktnaudžiauti“, – dalinsis pašnekovė.
O štai ragaudama itališkus patiekalus, kuriems daugelis negali atsispirti, drabužių prekės ženklo kūrėja pripažins vieno patiekalo visuomet vengianti net ir pačioje Italijoje. „Paskutinis patiekalas, kurį užsisakyčiau būdama Italijoje, yra... makaronai. Man tai paskutinis patiekalas iš viso meniu“, – juoksis Simona ir pridurs, jog priešingai nei ji, jos vyras Jonas šį patiekalą tiesiog dievina.
Paskutinis patiekalas, kurį užsisakyčiau būdama Italijoje, yra... makaronai.
Kaip pasakos S. Nainė, jų šeimoje Jonas kulinariniais sugebėjimais nustebina kur kas dažniau – o ir jo sukurti patiekalai neretai būna išties puikūs. „Mano vyras labai gerai gamina. Jis – labai kietas sriubų virime. Niekas taip skaniai neišverda burokėlių sriubos kaip Jonas. Jam labai gerai išeina – gal įdeda labai daug meilės bei pastangų... Ten tikrai yra kažkoks specialus prieskonis, nes jo virtos sriubos yra nerealios“, – komplimentų mylimajam negailės Simona.
O štai kai Nainių namuose susirenka būrys draugų, jie vakarieniauti renkasi prie specialiai tokiems susibūrimams skirto ilgo valgomojo stalo. Tokiais atvejais puikiai jai pavykstančius patiekalus gaminti ryžtasi ir žavioji Simona.
„Dažniausiai manęs draugai užsiprašo cepelinų arba bulvių plokštainio. Neturiu tarkavimo mašinos, todėl esu kažkada tarkavusi ir su ranka, o visai neseniai atradau, kad su paprastu maisto trintuvu bulvės susimala labai gerai ir pavyksta puiki vadinamoji „tarkė“, iš kurios išeina minkštas ir skystas kugelis“, – dalinsis savo atradimais pašnekovė.
Vis dėlto kai paskutinį kartą gamino kitą lietuvių pamėgtą patiekalą iš bulvių – cepelinus – rezultatas nepavyko toks, kokio tikėtasi. Ir nors maistas neatitiko lūkesčių, visiems draugams tai sukėlė daugybę kitų gerų emocijų, o svarbiausia, juoko.
„Labai stipriai nusunkiau „tarkį“ ir neįdėjau krakmolo, tad cepelinai gavosi ne tokios formos, kokios aš tikėjausi. Tačiau, visi labai smagiai pasijuokėme. Nesigavo, tai nesigavo“, – pozityviai kalbės moteris.
O kol Simona dalinsis šiomis bei kitomis istorijomis, laidos šefas, „Kamado bono“ kepsninių virtuozas, ruoš nuodėmingai skanų patiekalą – Filadelfijos mieste sukurtą kultinį sumuštinį „Philly cheesesteak“.
Koks mamos patiekalas iš vaikystės Simonai kelia maloniausius prisiminimus? Kokių kulinarinių nuotykių moteris yra patyrusi keliaudama? Kaip atrodo Nainių gyvenimas naujuose namuose? Visa tai ir dar daugiau – jau rytoj.
Kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. per TV3
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Kaune svečiuosis vargonų Jimi Hendrixas – Lachy Doley iš Australijos
Lapkričio 30 d. „Oldman Kaunas“ scenoje pasirodys garsiausias pasaulyje bliuzo ir roko muzikos vargonininkas, australas Lachy Doley. ...
-
J. Statkevičius: kiek galima mus kvailinti? Kelkime revoliuciją!25
Vilniaus senamiestyje savo ateljė patalpas turintis dizaineris Juozas Statkevičius teigia patyręs šoką, kai gavo sąskaitą už avarinės būklės balkono remontą, praneša LNK. ...
-
Neatskleista S. Prūsaičio pusė: nuo meilės estetikai iki netikėto pomėgio
Dainininko bei kompozitoriaus Sauliaus Prūsaičio talentu scenoje neabejoja niekas. Tačiau ar žinojote, kad tokių pat gabumų bei aistrų jis turi ir už jos ribų? Laidos „Gero vakaro šou“ žiūrovai neabejotinai bus nustebinti – ...
-
A. Vėberis: svarbiausia laiku yra nulipti nuo scenos, nes priešingu atveju gali tapti tiesiog klounu1
Vienam legendinės grupės „Naktinės personos“ įkūrėjų Arui Vėberiui pastarieji keleri metai kupini malonių pokyčių. Prieš beveik dvejus metus vyras vedė mylimąją, Kastyčio Kerbedžio dukterėčią Martyną, ir įsigijo erdvų n...
-
Buvusioje Merkinės skalbykloje atidarytas kepsnių restoranas: V. Radzevičius pasitiko svečius3
„Šį pastatą tikrai prikėlėme iš numirusių. Tai, kad šiandien čia šilta, šviesu ir jauku, tik dar sustiprina mūsų viziją apie Merkinės dvarvietę – kultūros, kelionių, gero maisto, lėtų pramogų ir po...
-
S. Petreikis pristato naują albumą ir kviečia į savo magišką turą po Lietuvą
Po daugiau nei trejų metų pertraukos vienas žinomiausių šalies atlikėjų, multiinstrumentalistas Saulius Petreikis pristato naują albumą „Sapnų vartai“ ir leidžiasi į ypatingą koncertinį turą po Lietuvą. „Prieš&sca...
-
Vis daugiau pasaulio miestų pradeda gyventi Kalėdų laukimu4
Kalėdinis šurmulys apima vis daugiau pasaulio miestų, praneša LNK. ...
-
G. Talmantienė: mes nespendžiame herojams pinklių, o kviečiame pasikalbėti1
LNK gyvenimo būdo laida „Nuo… Iki“ kitą rudenį švęs solidų jubiliejų – savo veiklos TV eteryje 30-metį. Po kelerių jos gyvavimo metų prie Rūtos Mikelkevičiūtės prisijungė ir šiandienė šios laidos k...
-
Psichologas apie influencerius: arba iškrenti iš žaidimo, arba varai, kol nenumirsi19
Kodėl smalsu žiūrėti į nepažįstamus žmones, sekti jų gyvenimus ir bandyti susisiekti? Anot psichologo, socialinių mokslų daktaro Tomo Lagūnavičiaus, viskas paprasta ir grįsta mokslu. ...
-
„Kaukės“ komisijos narė neatpažino po Brokolio kostiumu dainavusio savo vyro7
„Tikrai čia nėjau dėl to, kad labai ilgai išbūčiau. Ėjau dėl to, kad apgaučiau. Ir kad nesitikėtų. Manau, kad visai užtektinai pabuvau, užtektinai pajaučiau ir pamačiau, kad visa teisėjų komanda tiesiog neturi nė žalio supratimo,...