Dėl higienos reikalavimų nepaisymo sustabdyta dviejų įmonių veikla

  • Teksto dydis:

Pastarosiomis dienomis dėl patikrinimų metu nustatytų pažeidimų laikinai sustabdyta AB „Šiaulių duona plius” kepyklos (Žemaitės g. 135, Šiauliai) ir UAB „Boardmax“ užkandinės (Pilies g. 4, Klaipėda) veikla.

Miltinius konditerijos gaminius gaminančios kepyklos veikla sustabdyta po Šiaulių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektorių patikrinimo, atlikto tiriant vartotojo skundą. Skunde išdėstyti faktai pasitvirtino – įmonėje buvo delsiama atlikti patalpų remontą. Naudojami įrenginiai susidėvėję, kai kurie – savos gamybos, senų konstrukcijų, nelygiais paviršiais, apsilupusiais dažais. Trūko švaros ir tvarkos, patalpose skraidė musės ir širšės. Dauguma kepimo skardų pridegę, susidėvėję. Supakuoti maisto produktai buvo laikomi kartu su pusgaminiais (įdarais, tešla ir kt.). Paruošta tešla laikyta tam nepritaikytoje vietoje, šalia džiovinamo inventoriaus. Inventorius išplautas nepakankamai, mediniai indai drėgni. Atviras indas su kiaušinių baltymų ir trynių mišiniu (melanžu) buvo laikomas šalia kibiro, paženklinto „žaliavos“, tačiau naudojamo grindims plauti. Rasta neaiškios kilmės (nepaženklintų) plovimo ir dezinfekavimo priemonių. Darbuotojų spintelės nešvarios, pažeistos korozijos, asmeniniai ir darbo rūbai laikomi kartu, tose pačiose spintelėse sudėti ir kiti asmeniniai daiktai (rankinės, puodeliai).

AB „Šiaulių duona plius” dėl nustatytų grubių higienos pažeidimų bus įtraukta į padidintos rizikos įmonių grupę.

Griežtą sprendimą – stabdyti UAB „Boardmax“ užkandinės veiklą priėmė Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba po planinio patikrinimo, kurio metu buvo nustatyta grubių pažeidimų. Įmonėje laiku nebuvo pildomi savikontrolės žurnalai. Šaldyti maisto produktai ir padažai laikyti šiai paskirčiai nepatvirtintose patalpose, šalia produktų sudėti darbo drabužiai, mėtėsi pašaliniai daiktai. Padažai kebabams buvo maišomi pagalbinėse patalpose, laikomi vienkartinėje taroje tiesiog ant grindų. Nuo nuotėkų šalinimo vietos sklido rūgimo ir gedimo kvapas. Gamybos paviršiai nevientisi, langai be apsauginių tinklelių, tad patalpoje skraidė vabzdžiai. Dalis produktų buvo laikoma tiesiog ant palangių, kai kurie patiekalai gaminami be technologinių aprašymų.

Kepyklos ir užkandinės veiklą bus leista atnaujinti tik pašalinus visus nustatytus trūkumus ir inspektoriams pakartotinai patikrinus šias įmones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių